Повітряна тривога оголошена у низці областей / скріншот

У повітряному просторі України зафіксовано ударні БпЛА. Повітряна тривога оголошена у низці областей: Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Харківськів, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській та Херсонській.

У КОВА повідомили, що сили ППО працюють по цілях.

"Перебувайте в укриттях та інших безпечних місцях під час сигналу повітряної тривоги. Дотримуйтеся інформаційної тиші – не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників", - написали там.

Відео дня

У КМВА підтвердили, що ударні БПЛА летать у напрямку Києва.

03:15. Чергові  групи "шахедів" заходять на півночі Сумщини з Курсьокої області ФР. Напрямок руху – західний, - повідомляють Повітряні сили.

03:33. Повітряні сили повідомили про проліт балістичної ракети на Київ з півночі.

"Атака ворожих ударних БпЛА з півдня та з північного сходу триває. Загроза застосування ударних БпЛА для областей, в яких оголошена тривога, залишається", - повідомили там.

04:10. "Велика кількість ворожих БпЛА заходять на Київ з різних напрямків. Наполегливо просимо перебувати в укриттях до відбою тривоги", - Сергій Попко, начальник КМВА.

04:44. "Житомирщина – загроза застосування ударних БпЛА", - Повітряні сили.

04:56. "У Києві чути сильні вибухи", - повідомили кореспонденти Суспільного.

05:24. У Києві чути вибухи, працює ППО, повідомили в КМВА. Киян закликають перебувати в укриттях.

Міський голова Києва повідомив, що додатково ще кілька груп "шахедів" рухаються на столицю.

05:50. "У Печерському районі Києва є падіння уламків збитого БПЛА. Усі служби їдуть на місце події. У Соломʼянському районі столиці бригади швидкої виїхали на виклик", - повідомив міський голова Кличко.

У Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося загоряння в приміщенні дитсадка. Також у цьому районі загоряння на відкритій місцевості. 

06:05. "Внаслідок збиття ворожих БпЛА в Солом'янському районі, в окремих будинках зафіксовано пошкодження вікон в квартирах. Перебувайте в укриттях, тримайтеся подалі від вікон та скла. Бойова робота сил ППО триває", - Сергій Попко, начальник КМВА.

6.14. "Шахеди" залишили Чернігівську область та заходять у бік Києва з півночі", - пише Telegram-канал Миколаївський Ваньок.

6.15 У Солом'янському районі загоряння у житловому будинку та нежитлових приміщеннях. Також постраждала 11-річна дитина - гостра реакція на стрес. Медики надають допомогу на місці, повідомляє мер Кличка.

6.20 Атака ворожих ударних БпЛА з північного сходу триває, групи ворожих дронів знаходяться на заході Сумщини, поблизу Полтави, Миргорода, в районі Ніжина та східніше Прилук на Чернігівщині, на півдні Київщини, в районі Обухова, над та навколо Києва, повідомляють ПС ЗСУ.

6.23. "З Обухова підлітає пара мопедів у бік Києва. Також група мопедів у Полтавській області та пара мопедів у Чернігівській області (підлетіли з Сумської)", - пише Telegram-канал Миколаївський Ваньок.

6.33. У Соломʼянському районі уже двоє постраждалих їм надали медичну допомогу на місці. Також виклик медиків у Подільський район та ще один - у Соломʼянський, інформаціє мер Кличко.

6.38. У житловому будинку в Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. Рятувальники дістають з-під завалів двох жінок, пише міський голова.

6.52. "У Дніпровському районі уламки збитого БПЛА впали на багатоповерховий будинок. Рятувальники і медики слідують на місце", - пише Кличко.

6.53. "Підлітають БПЛА з боку водосховища, і виявили ще мопед на південь від Києва. Можливі гучні звуки. Дрони з Полтавської області летять у бік Прилук Чернігівської області", - пише "Миколаївський Ваньок".

7.00. "Війна з цивільними, як і 90 років тому. Тоді - Голодомор, зараз росіяни теж хотіли б, але не змогли. От і залишається запускати "шахеди" по цивільних, але за все буде відповідь, за все буде розплата. Українська нація є і буде. Українська держава ставатиме все сильнішою", - повідомляє у Telegram голова ОП Андрій Єрмак.

7.17. ПС ЗСУ попереджають, що кілька груп БпЛА рухаються у напрямку Києва з північно-східного напрямку.

7.18. У багатоповерхівці в Дніпровському районі невеликий уламок дрону впав на сходову клітину верхнього поверху. За словами Кличка, загоряння та постраждалих не виявили. Рятувальники оглядають дах та технічний поверх будинку.

7.33. У Голосіївському районі уламок БПЛА впав на чотириповерховий житловий будинок, туди їдуть рятувальники, пише мер.

7.57. У Києві та області щонайменше три ворожі ударні дрони! Йде бойова робота, - ПС ЗСУ.

Повітряні атаки РФ - деталі

Вчора вранці військові повідомляли, що вночі російські війська запустили з південно-східного напрямку три ударні безпілотні літальні апарати типу "Shahed", усі вдалося знищити силами та засобами Повітряних Сил.

У Генеральному штабі Збройних сил України зазначали, що загарбники аткували ще й двома керованими авіаційними ракетами Х-59.

Вдень, близько 12:00, повідомлялося про пуск ракети у напрямку Кривого Рогу та Павлограда. Про можливі наслідки місцева влада не казала.

Вас також можуть зацікавити новини: