Просто замінили Путіна на Байдена: експерти розповіли, як роспропаганда переписує новини / фото REUTERS

Російська пропаганда створює дезінформацію, переписуючи старі новини західних медіа. 

Про це попередили в Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Так, російські ЗМІ поширили коментар відомого своєю підтримкою російського диктатора військового аналітика США Скотта Ріттера. 

Відео дня

Він заявив, що начебто розвідка не надає президенту США Джо Байдену достовірних даних щодо ситуації в Україні.  Тож Байден, якого ввели в оману, не розуміє, що американська допомога не допоможе Україні у війні проти Росії.

Фахівці ЦПД з’ясували, що насправді це викривлене переповідання новини, яку ще 30 березня повідомили західні видання (NBC, National Post) з посиланням на дані американської розвідки. 

"Йшлося про те, що оточення путіна навмисно дезінформує його щодо стану справ на фронті, оскільки бояться говорити про поразки військ рф у війни проти України", – зазначили в ЦПД.

Експерти пояснюють: приписуючи потрібні РФ твердження окремим іноземним спікерам, Росія намагається створити ілюзію відсутності підтримки України в США. 

"Але, за даними останнього опитування Ipsos, 53% американців висловились за підтримку України до перемоги", – акцентують ЦПД.

Раніше у Центрі протидії дезінформації при РНБО України назвали імена лояльних західних "експертів", через яких РФ намагається просувати наратив про свою "неминучу" перемогу та необхідність Україні йти на поступки.

Вас також можуть зацікавити новини: