Експерт вказав на проблеми в окупантів / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов зазначив, що спрогнозувати, коли Росія завдасть новий масований ракетний удар по Україні неможливо. При цьому він звернув увагу на більші паузи між атаками, що говорить про проблеми у окупантів.

"Логіка дій російських військ дуже несподівана для нас. Дуже важко вгадати, коли буде черговий удар. Треба враховувати ту розвідувальну інформацію, яку ми отримуємо, що вони готові. Носії вийшли в Чорне море, і це може говорити про те, що вони готові до нанесення ударів. Він може статися в будь-який момент", - зазначив експерт у коментарі ТСН.

При цьому він вказав, що великі паузи між російськими атаками із застосуванням стратегічної авіації може бути пов'язано з двома факторами - це нестача ракет і технічний стан як пускових установок, так і ракет.

Відео дня

"Кожна пускова установка має певний ресурс, після якого потрібно як мінімум проводити регламентний ремонт, а як максимум - капітальний. Те ж саме з авіацією. Там йде подвійний витрата ресурсів. Якщо підвіси ще більш-менш можуть тримати ракету, то літаки напрацьовують моторесурс і потребують технічного обслуговування і поточної заміни деяких частин і комплектуючих", - пояснив Жданов.

Він нагадав, що під час останньої масованої російської атаки по Україні із застосуванням стратегічної авіації загарбники втратили щонайменше дві ракети.

Росія змінила тактику обстрілів - останні новини 

РФ змінила тактику обстрілів України, роблячи ставку на балістичні ракети, які важко збити. Заступник керівника Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко зазначив, що у зв'язку з цим людям "необхідно змінити своє ставлення до повітряних тривог".

Також видання Business Insider повідомляло, що цієї зими Росія кардинально змінила стратегію ракетних обстрілів України, відмовившись від ударів по енергетиці. Замість окупанти б'ють по об'єктах оборонної промисловості.

Вас також можуть зацікавити новини: