Унаслідок ворожого ракетного удару по Одеській області загинув чоловік-охоронець / фото ДСНС

Унаслідок ракетного удару по Одеській області, який російські загарбники здійснили у ніч на понеділок, 8 травня, є жертва.

Жертвою став охоронець складу, його дістали з-під завалів, повідомила журналістам керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, жертву знайшли сьогодні вранці.

"Офіційні дані: троє цивільних співробітників отримали незначні поранення, тіло одного співробітника вилучено з-під завалів", - сказала вона. Йдеться про чоловіка, якого вважали зниклим безвісти.

Відео дня

На Одещині російська ракета влучила у базу відпочинку, є ще багато руйнувань на узбережжі. Як повідомила прес-служба Одеської обласної прокуратури, наразі за фактом ворожого удару по Одещині, який стався вночі, відкриті провадження. Атака, яка, за попередніми даними, здійснена крилатими ракетами Х-22, була по Білгород-Дністровському та Одеському районах. 

"Розслідування розпочато за фактами порушення законів та звичаїв війни - ч.ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України", - зазначає прес-служба.

За даними слідства, у ніч на 8 травня російські військові завдали ракетних ударів по об’єктам цивільної та туристичної інфраструктури. Зокрема, через влучання по курортним селищам у Білгород-Дністровському районі вщент зруйновано базу відпочинку, пошкоджено щонайменше п’ять сусідніх баз та понад два десятки приватних дачних будинків. 

В Одеському районі внаслідок обстрілу та пожежі суттєвих руйнувань зазнала триповерхова складська будівля продовольчого підприємства. За даними прокуратури, на складі поранень зазнали дві цивільні особи, а ще одна людина загинула. 

Як уточнили УНІАН у правоохоронних органах, загиблий - працівник, 1960 р. н., - фахівець з обслуговування холодильного обладнання. Наразі правоохоронці документують наслідки обстрілів.

Обстріл Одеської області - сьогодні це варто знати

Вночі російські літаки Ту-22М3 запустили по Одещині вісім ракет Х-22. Сталося влучання у продовольчій склад в Одеському районі та в рекреаційні зони на чорноморському узбережжі.

Сталися пожежі, зокрема, загорівся продовольчий склад на площі 10 тис. квадратних метрів, пожежу гасили десятки рятувальників. Поранення отримали троє цивільних, ще одна особа вважалася зниклою безвісти.

Вас також можуть зацікавити новини: