Росія має значні запаси техніки / фото Генштаб ВСУ

Засновник Благодійного фонду "Закриємо небо України", заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.), генерал-лейтенант Ігор Романенко наголосив, що Україна має збільшувати свій воєнний потенціал.

Як він розповів в ефірі телеканалу "Еспресо", посилаючись на оцінку західних експертів, загарбники на сьогодні відновили свій потенціал озброєння й техніки на рівні того, як вони починали повномасштабну війну.

"Тому що підприємства воєнно-промислового комплексу й економіки ще минулого року переведено на військові рейки. Також не треба забувати, що Радянський Союз був змушений, коли підписували договори, бронетехніку передислокувати за Урал. Наразі там поля старої бронетехніки яку можна відновлювати, модернізовувати, що росіяни й роблять", - пояснив генерал-лейтенант.

Відео дня

На його думку, окупанти ще мають можливість набрати техніку зі старих запасів, відновити й направити її на фронт.

"Нам треба реалістично оцінювати можливості ворога. Відстежувати, куди йде ворожа техніка, щоб ефективно з нею боротися та наполегливо збільшувати свій потенціал", - підсумував Романенко.

Війна в Україні - втрати РФ

Forbes писав, що у Росії запас танків і бойових машин є тільки до середини 2025 року. Російська промисловість щорічно випускає 500-600 нових танків, але росіяни втрачають за рік понад тисячу танків і близько 2000 бойових машин.

Загальні втрати ворога на 18 квітня 2024 року тепер становлять 456 960 супротивників, тобто впритул наблизилися до нової "червоної лінії" - 457 тисяч. Також знищено майже 7200 танків, понад 13800 ББМ та багато іншого.

Вас також можуть зацікавити новини: