Владислав Селезньов спрогнозував, як окупанти надалі діятимуть в Україні / колаж УНІАН зі скріншотів

У центрі уваги війна в Україні проти росіян. Військовий експерт, полковник Збройних сил України, колишній речник Генерального штабу армії Владислав Селезньов вважає, що ворог зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо". "Наразі за лаштунками залишається Куп'янсько-Лиманський напрямок. Там ворог останнім часом дещо активізував свою діяльність. До того він проводив посилення та наповнення відповідними ресурсами частини, які дислокуються на цьому напрямку", - сказав експерт.

Він додав, що на цьому напрямку знов поновилися атаки, і ворог знов там володіє ініціативою. "А українська армія знов вимушена рефлексувати, відбиваючи ворожі атаки. До речі, важливо пам’ятати, що на території Білгородської області кількість особового складу за останні кілька місяців збільшилася з 17 тисяч до приблизно 27 тисяч... Ворог накопичив ресурси на території Курської, Брянської та Білгородської областей. Там сумарно зосереджено до 40 тис. російських військовослужбовців", - розповів військовий.

Відео дня

Він пояснив, що це поки що не той обсяг сил та засобів, який дозволив би ворогу атакувати північні прикордонні території України та досягти там певних успіхів. Водночас ця кількість несе певну загрозу для українських оборонців, які несуть службу на території Сумської, Чернігівської та на півночі Харківської області. Селезньов додав, що, скоріш за все, там буде тривати, зокрема, ракетний терор, і будуть прориватися диверсійні групи.

На його думку, динаміка бойових дій буде зростати, ймовірно, на Куп'янсько-Лиманському напрямку. "Якщо розглядати літню наступальну кампанію ворожої армії, то скоріш за все, ми стикнемося з такою стратегією дій російського війська: буде два допоміжних напрямки, на які ворог буде намагатися відтягнути частину наших сил та засобів, - це Куп'янсько-Лиманський. Відповідно, динаміка буде прослідковуватися на півдні Запорізької області. Зокрема, в районі Старомихайлівки та Роботиного", - вважає полковник ЗСУ.

За його словами, два основних напрямки, де окупанти будуть зосереджувати свої головні зусилля, - це напрямок на Часів Яр і на Покровськ. "Але треба розуміти, що робити більш-менш чіткий прогноз варто після того, як буде ухвалено пакет допомоги від США", - наголосив Селезньов.

Триває війна в Україні - останні новини онлайн варто прочитати

Місто Часів Яр у Донецькій області наразі перебуває під повним контролем ЗСУ, але російські загарбники намагаються знищити його керованими авіаційними бомбами. За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина, на східному фронті обстановка останніми днями певним чином загострилася.

У зоні відповідальності військ "Хортиця" найгарячішими напрямками наразі є Бахмутський та Авдіївський, де ворожа армія не припиняє спроб й надалі штурмувати позиції ЗСУ. Там окупанти застосовують артилерію, танки, різні безпілотники, авіацію.

Вас також можуть зацікавити новини: