Діти під час війни в Україні / фото REUTERS

Російська Федерація продовжує викрадати українських дітей. Як повідомив екс-уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба для "Еспресо", окупанти примусово депортують неповнолітніх осіб у тому числі в Дагестан.

"Росія вчиняє геноцид щодо українських дітей. Окупанти викрадають та примусово депортують наших дітей. Загарбники продовжують масово вивозити українських дітей з окупованих територій на територію РФ. Сім'ям повідомляють про те, що дітей везуть у віддалені міста Херсонщини та в Крим. Але є інформація, що дітей вивозили в Дагестан та Краснодарський край", - сказав Кулеба.

Окупанти проводять депортацію дітей великими обсягами. Серед методів використання є гра на паніці жителів на тимчасово окупованих територіях та встановлення на цих територіях власних правил. Ціль – знищення української ідентичності.

Відео дня

"Мова йде про сотні та тисячі українських дітей з окупованих територій. Під приводом контрнаступу ЗСУ росіяни намагаються якомога більше вивезти українських дітей на територію РФ. Дітей везуть у різні куточки Росії, де є порожні будинки. Загарбники відправляють наших дітей до російських шкіл з метою русифікації. Стратегія росіян працює на знищення української ідентичності", - підкреслив Кулеба.

Депортація українських дітей росіянами: це варто знати

Уповноважений Верховної Ради України з прав люди Дмитро Лубінець заявив, що ООН могла б не лише висловлювати занепокоєння через дії Росії щодо депортації українських дітей, а й діяти, щоб цього більше не траплялося. Україна хоче, щоб Організація створила дієвий механізм для запобігання таких дій Росії.

На початку травня ОБСЄ довела факт депортації окупантами українських дітей. У відповідній доповіді йдеться про те явні порушення Росією прав людей.

Президент України Володимир Зеленський під час свого нещодавнього візиту до Ватикану закликав Папу Римського допомогти з поверненням викрадених українських дітей. Глава держави зроив у розмові з понтифіком акцент на цій проблемі.

Вас також можуть зацікавити новини: