На території РФ також працює українська агентурна мережа / фото УНІАН

Бійці спецпідрозділу "Тимура" Головного управління розвідки Міноборони України проводять різні операції на території РФ. На території країни-агресорки також працює агентурна мережа.

"Якщо говоримо про диверсійні наших групах, які заходять кудись, щось там виконують, це одна операція. Якщо це там до 10 кілометрів вглиб - це інша операція і складності там інші. А якщо це 10+, то найбільша складність - це, звичайно, вихід. Треба робити грамотний відхід, грамотно проходити всі рубежі, щоб не показувати, що там хтось був. Тобто на території Російської Федерації відбуваються абсолютно різні операції різної складності", - розповів керівник спецпідрозділу Тимур в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, на території РФ також працює українська агентурна мережа. При цьому зазначив, що росіяни співпрацюють з ГУР з різних причин.

Відео дня

"У кожного мотивація різна. Але одне, що об'єднує їх усіх - вони розуміють, що живуть там в рабстві. Якщо говоримо про професіоналізм, то інформація, яка надається, перевіряється з декількох джерел. Все перевіряється неодноразово з різних джерел. Підключається, в тому числі, різна агентура", - зазначив розвідник.

Водночас він вказав, що найскладніше в роботі – втрата бійців.

"Втрата хлопців і поранення важкі, коли треба щось говорити родичам. Коли втрачаєш хлопців, з якими ти дружив до повномасштабної війни, грав у футбол, тренувався, разом служили. Це найважче", - підсумував Тимур.

Спецоперації ГУР - останні новини

18 січня дрони атакували нафтобазу в Ленінградській області Російська Федерація. Пізніше стало відомо, що атака безпілотників була спецоперацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Таким чином військові об'єкти Санкт-Петербурга і Ленінградської області знаходяться "в зоні досяжності українських сил".

Крім того, в ході операції один з БПЛА пройшов над Валдаєм, де знаходяться особисті Маєтки олігархів Аркадія і Бориса Ротенбергів, колишнього голови ради директорів банку Росія Юрія Ковальчука і один з палаців російського диктатора Володимира Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: