Росії "світить" розпад, вважає Олександр Алфьоров / колаж УНІАН зі скріншоту й фото REUTERS

Боєць ЗСУ (Збройних сил України), науковий співробітник Національної академії наук, історик Олександр Алфьоров переконаний, що РФ "повинна розпастися".

Єдиного бачення, як відбудеться розпад Росії, немає, розповів експерт в інтерв'ю "РБК-Україна". За словами воїна, зараз є розуміння, що "РФ буде складатися з трьох великих зон - Європейської, Сибірської і Далекосхідної". Експерт зазначив, що це окремі логістичні та економічні зони.

Алфьоров додав, що українській стороні потрібно, щоб країна-агресор поринула в хаос під назвою "громадянська війна", який би заморозив її зовнішню активність. "...Вони (росіяни, - Ред.) сюди (в Україну, - Ред.) прийшли з багатьма гаслами, одне з них - "діди воювали". Пройде 5-10 років і сюди прийдуть їхні сини, племінники і скажуть: "Батьки воювали"... А це вже кровна помста...", - підкреслив учений.

Відео дня

Важливі новини - Росія в центрі уваги

Раніше багато експертів говорили про те, що РФ може розпастися. Крім того, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов стверджував, що світу необхідно готуватися до розвалу Росії.

На думку журналіста Віталія Димарського, країни Заходу бояться, що в разі розпаду держави-агресора, ядерна зброя, яку має російська сторона, вийде з-під єдиного контролю.

Вас також можуть зацікавити новини: