На полі бою в Україні фіксують російські танки Т-62, Т-72 і т-55, заявив Жданов / фото Міноборони РФ

Військовий експерт Олег Жданов оцінив можливості Росії зібрати "танковий кулак".

"Не можуть вони зібрати "танковий кулак" на сьогоднішній день. Навіть частково укомплектувавши першу гвардійську танкову армію, її нема на що посадити, - заявив він. - Їм потрібен час. Ось я завжди кажу, що найголовніший бич рашистських військ у цій війні - час".

За словами експерта, на полі бою в Україні фіксують російські танки Т-62, Т-72 і Т-55. Танки Т-90 ще зустрічаються, але з останніх запасів, зазначив Жданов: "Уралвагонзавод" ремонтує танки і бронетранспортери, зняті з тривалого зберігання".

Відео дня

"Зібрати ударний "кулак" у вигляді танкової армії, яка б увірвалася у бій і прорвала б нашу оборону, на сьогоднішній день у Російської Федерації можливості немає", - додав він.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Як повідомляв УНІАН, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку широкомасштабного вторгнення попередньо складають 231 030 чоловік особового складу. За добу боїв українські бійці ліквідували орієнтовно 770 російських окупантів.

Також Росія втратила на полі бою: 4059 танків, 7908 бойових броньованих машин, 4252 артилерійських систем, 647 реактивних систем залпового вогню, 394 установок ППО.