Рятувальники продовжують розбирати завали і діставати з-під них людей / фото Сергій Дівєєв, УНІАН

Фахівці продовжують розбирати завали на місці знищеної російською ракетою багатоповерхівки в Дніпрі у надії врятувати якомога більше живих людей. Місцевій владі відомо, що вони є і чекають на допомогу.

Як розповів заступник мера Дніпра Михайло Лисенко, потерпілі регулярно виходять на зв'язок - буквально пишуть смс з-під завалів.

"Під завалами ще залишаються живі люди, а живі люди є. Вони продовжують писати смс. Періодично ми робимо моменти "тиші" - і люди з-під завалів кричать, щоб їх не пошкодити. Хотілося б робити роботу швидше, але робимо з мінімальною шкодою, щоб люди при цьому не постраждали, щоб не було завдано шкоди тим, хто залишився в живих", - поділився чиновник.

Масований ракетний удар по Україні - обстріл Дніпра

14 січня Росія випустила 38 ракет різного типу по українських містах, цілячись, зокрема, в енергооб’єкти. Водночас у Дніпрі окупанти влучили у багатоверхівку, у якій мешкало близько 1700 осіб.

В знищеному під’їзді могли перебувати до 200 осіб, серед яких 50 – діти. Відомо, що серед постраждалих – 14 дітей, наймолодшій дитині три роки. Всі діти ушпиталені, стан однієї з постраждалих – дев’ятирічної дівчинки – описують як важкий.

У будинку відсутнє світло- та газопостачання, внаслідок удару один (за іншою інформацією – два) під’їзд повністю зруйновано, в інших – вибито шибки. Більш як 1000 людей мають потребу в житлі.

Рятувальники продовжують розбирати завали та діставати з-під них людей. Міський голова Дніпра Борис Філатов інформував, що роботи, ймовірно, триватимуть всю ніч.

Водночас росіяни регочуть над трагедією, закликаючи до ще більшої крові серед українських цивільних.

Вас також можуть зацікавити новини: