Росія вдарила по житловому будинку в Дніпрі / фото Сергій Дівєєв, УНІАН

Провоєнна російська аудиторія із захопленням відреагувала на сьогоднішній удар окупантів по багатоповерхівці у Дніпрі, внаслідок якого загинуло щонайменше п'ятеро цивільних осіб.

Деякі рашистські пабліки почали вигадувати неймовірні історії, що атака, мовляв, була здійснена не російськими військами, а самою Банковою.

У хворій уяві ворога, трагедія в Дніпрі нібито вигідна Україні, щоб отримати від Заходу більше допомоги. Ці казки вже встигли оприлюднити підконтрольні ФСБ Telegram-канали типу "Лисичанськ - колиска Донбасу".

Відео дня

"Вибух під'їзду стався зсередини, можливо - газові балони. Очевидець знаходився поруч з постраждалим будинком. Можливо - це українська провокація в стилі "Бучі", - пишуть рашистські пабліки.

Скріншот

Інші росіяни закликали не вірити в ці байки і зізнатися, що самі б'ють по мирному населенню. Разом з тим в ударах по житлових будинках вони не бачать нічого поганого. Навпаки, їм це навіть подобається.

Масований удар по Україні 14 січня - трагедія в Дніпрі

Вдень і ввечері 14 січня Росія атакувала Україну ракетами. Внаслідок ударів знеструмлено Харків, проблеми зі світлом спостерігаються в Івано-Франківській, Одеській та Львівській областях.

Вранці окупанти також атакували, ймовірно, балістичними ракетами Київ, цілячись по енергооб'єктах. В результаті вечірньої повітряної тривоги прильотів по критичній інфраструктурі в столиці та області не зафіксовано.

У Дніпрі російська ракета потрапила в багатоповерхівку. Вибухом фактично знесено один з під'їздів. Число загиблих і поранених постійно зростає.

Всього протягом 14 січня ворог обстріляв дві теплові електростанції ДТЕК, одна з них припинила виробництво електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: