Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі припускає, що Україна відвоює окуповані Росією території, але не у найближчий час. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Міллі заявив на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-12"), яке відбулося в онлайн-форматі. 

"Усі війни раніше чи пізніше добігають кінця. І вони припиняються за умов, що одна або інші сторона перемагає, або вони доходять до врегулювання шляхом переговорів. Ця війна, з воєнної точки зору, не буде виграна Росією", - наголосив Міллі. 

Відео дня

Генерал нагадав, що спочатку стратегічні цілі росіян передбачали завоювання території України, повалення уряду Володимира Зеленського, захоплення Києва, але вже пройшло більше року, і президент РФ Володимир Путін змінив цілі, аби лише захопити повністю Луганську і Донецьку області. 

"Встановлені Росією стратегічні цілі є недосяжними з воєнної точки зору. Цього не буде зроблено", - наголосив Міллі. 

Водночас, він зазначив, що українські стратегічні цілі полягають у звільненні всієї окупованої Росією частини України, на якій досі перебуває кілька сотень тисяч російських солдат. 

"Цього можна досягнути військовим шляхом, але, імовірно, не у найближчій час", - наголосив генерал. 

Він пояснив, що це говорить про те, що бойові дії будуть продовжуватися, і вони будуть кривавими і важкими. 

"І у певний момент обидві сторони дійдуть до урегулювання шляхом переговорів або вони прийдуть до воєнного вирішення у певний момент майбутнього. А ми продовжимо підтримувати Україну у її боротьбі за власну свободу", – відзначив Міллі. 

Він сказав, що рішення з територіальних питань залежать від політичних лідерів. 

Війна в Україні - останні новини

У Головному управлінні розвідки Міноборони України прокоментували інформацію про те, що контрнаступ Збройних Сил України вже почався. Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі інформаційного телемарафону заявив, що звільнення окупованих територій триває безперервно на всій лінії фронту.

Авіація Сил оборони за добу завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Сьогодні українські військові відбили чергові спроби наступу російських військових в районі Білогорівки на Лиманському напрямку та Красногорівки на Авдіївському. Крім того, відбито численні атаки окупантів на Мар’їнку.