Українці провели для військових НАТО навчання з тактичної медицини

Інструктори PULSE від початку широкомасштабного вторгнення навчають українських військових тактичній медицині за протоколами НАТО. Все відбувається коштом спонсорів: наприклад, компанія Метінвест у рамках "Сталевого фронту Ріната Ахметова" спрямувала на навчання ЗСУ такмеду 10,6 млн грн, тож тренінги вже пройшли понад 20 тис. бійців. Відтак інструктори PULSE мають унікальний досвід роботи у воєнних умовах, відточений постійною практикою. Саме це і цікавило їхніх колег зі Збройних сил Естонії.

"Це великий крок вперед у зміцненні співпраці між нашими країнами, – зазначив Федір Сердюк, співзасновник PULSE. – Обмін знаннями та досвідом у тактичній медицині сприятиме підвищенню можливостей наших партнерів і зрештою врятує більше життів на полі бою. Естонія, як член НАТО, відіграє вирішальну роль у регіональній безпеці, і ми маємо честь підтримувати їхні зусилля з навчання".

Обмін військово-медичним досвідом проходив у естонському місті Тарту, охопив два дні лекцій та симуляційних відпрацювань. Участь у ньому взяли близько 50 представників ЗС Естонії і Військової академії. Навчанням займалася команда PULSE з 6 досвідчених інструкторів.

Відео дня
Українці провели для військових НАТО навчання з тактичної медицини

Програма занять ставила на меті надати оновлене комплексне розуміння тактичної медицини: до бойових травм сучасної війни та підходів до контролю пошкоджень.  

"Сили оборони Естонії зобов’язуються підтримувати Україну усіма можливими способами. Військова академія Естонії вже підготувала понад 100 бойових медиків для ЗСУ, і ми продовжуватимемо це робити надалі. Навчання з PULSE сприятиме нашій обізнаності, підвищить знання та практичні навички наших студентів, та допоможе нам бути готовими до потенційної кризи чи війни в майбутньому", – прокоментував Вальтер Воометс, лейтенант / OF-1 з Центру медицини війни та катастроф Естонської військової академії.

Нагадаємо, протягом останніх 1,5 років Естонія демонструвала непохитну підтримку Україні, надаючи гуманітарну та військову допомогу, приймаючи поранених українських військових, навчаючи бойових медиків взводу та обмінюючись розвідданими. Держава надала військову допомогу на суму понад 1% свого ВВП.