Битва за Авдіївку страшна, але дає перевагу ЗСУ / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

У битві за Авдіївку знову настала фаза дуже інтенсивних боїв, у яких Силам оборони вдається завдавати агресору втрат у співвідношенні 10 до 1. Про це заявив ветеран АТО, військовий оглядач Євген Дикий в інтерв'ю "Фокусу".

За його словами, в Авдіївці ЗСУ вдалося впіймати росіян у пастку у дев'ятому мікрорайоні. Там утворився вузький коридор контрольованої противником території, вийти живими з якого росіяни навряд чи зможуть. При цьому Дикий стверджує, що ЗСУ провели низку успішних контратак, усуваючи загрозу на цій ділянці.

"Таким чином Авдіївка повернулась до того стану, в якому вона перебуває вже останні місяці. А це стан такої дійсно страшної м'ясорубки, в середині якої звичайно дуже важко перебувати. Але з військової точки зору, ця м'ясорубка для нас є дуже вигідною, бо співвідношення втрат досягає 1 до 10. За кожного нашого загиблого захисника гине 10 орків", – каже оглядач.

Відео дня

За словами Дикого, для України буде сенс у продовженні оборони Авдіївки доти, доки зберігається маршрут забезпечення гарнізону трасою, що йде через село Орлівка. Хоча ця траса прострілюється ворогом, ЗСУ у битві за Бахмут навчилися користуватися таким логістичним маршрутом.

"Логістика працює дуже вдало: постійно підвозяться боєкомплекти та евакуюються поранені. Поки логістика налагоджена, то тримати Авдіївку та Коксохім можна досить довго, а ворог нестиме величезні втрати", – каже Дикий.

Битва за Авдіївку: останні новини

Як писав УНІАН, поля навколо Авдіївки вкриті тілами загиблих росіян, які ніхто не забирає. Вони попримерзали до землі, створюючи собою пекельні краєвиди довкола зруйнованого міста.

Українські захисники розповідають, що російські війська продовжують вести масштабні піхотні "м'ясні штурми" довкола Авдіївки. На одній ділянці за день можуть знищувати по 40-70 росіян, але вже наступного дня на штурм йде нова група смертників.

Вас також можуть зацікавити новини: