Наслідки удару по Запоріжжю / фото t.me/ivan_fedorov_zp

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров в ефірі телемарафону розповів про оперативну ситуацію у Запоріжжі після сьогоднішньої російської атаки по місту. 

За його словами, за останні години ворог завдав п’ять ракетних ударів по Запоріжжю, здебільшого по цивільній інфраструктурі. Станом на 18:10 відомо вже про трьох загиблих людей та 13 постраждалих. Чотири людини перебувають у тяжкому стані.

"Наразі ми володіємо інформацією, що частково пошкоджено щонайменше три багатоповерхових будинки і щонайменше десять приватних будинків. Нажаль, є загиблі, за останньою інформацією, якою  ми володіємо, три людини загинуло. Станом на зараз 13 осіб доставлено в нашу лікарню, з яких чотири знаходяться у тяжкому стані. Серед постраждалих два журналісти, які отримали поранення під час ракетних обстрілів", - акцентував Федоров.

Рятувальники приступили до роботи одразу після нещодавнього завершення повітряної тривоги. "Що є знаковим для сьогоднішніх ворожих ракетних ударів, то спочатку було два ракетних постріли. А потім, за буквально сорок хвилин,  у теж саме місце також був ракетні постріли, як тільки почали працювати рятувальники та поліцейські", - підкреслив Федоров.

Він додав, що також постраждала промислова і цивільна торгова інфраструктура. "Наразі ще не можливо оцінити всіх масштабів руйнувань, тому що тільки отримано доступ до всієї інфраструктури", - зазначив голова Запоріжської ОВА.

Російські удари по Україні: останні новини

Як повідомляв УНІАН, сьогодні після 15:00 у Запоріжжі було чутно два вибухи. У обласній військовій адміністрації повідомляли про шістьох постраждалих, серед яких була дев'ятирічна дитина.

Також під російською атакою опинився Харків. Мер Ігор Терехов повідомив, що по місту вдарили керованими авіаційними бомбами.

Вас також можуть зацікавити новини: