Росіяни атакували українські позиції на гольф-карах: у Forbes назвали несподівану причину

Російські окупанти почали використовувати на полі бою "гольф-кари". Ймовірно, йдеться про 488-й мотострілецький полк РФ, який цими вихідними атакував позиції української 60-ї механізованої бригади в Ямполівці, що на Донеччині, пише Forbes.

"Російська колона, до складу якої входили броньовані тягачі МТ-ЛБ і щонайменше один танк Т-90, рухалася на захід у напрямку Ямполівки. Це саме по собі не було чимось незвичайним. Незвичайним було те, що входило до складу штурмової групи", - йдеться у матеріалі.

Загарбники вирішили використати на фронті декілька квадроциклів Desertcross 1000-3 китайського виробництва. Таку техніку можна побачити на будівельному майданчику або ж на фермі. На полі бою їх не використовують, адже квадроцикли не мають броні та озброєння. 

У виданні зазначають, що коли втрати російської техніки перевищили 10 тисяч одиниць в кінці минулого року, то РФ закупила 2 100 Desertcross, віддавши 17 тисяч доларів за штуку та відправила їх на фронт в Україні. 

"Хоча для російських полків є сенс використовувати квадроцикли як допоміжні транспортні засоби в тилу, немає сенсу завантажувати ними піхоту і додавати їх до штурмових груп", - пишуть автори матеріалу.

Проте під час того як ворожа штурмова бригада наблизилася до українських позицій, 60-та бригада завдала по ній ударів касетними снарядами та з БпЛА, які мали вибухівку. В результаті, Т-90 і декілька Desertcross було знищено разом з окупантами. 

У виданні підкреслюють, що через постійні атаки РФ вздовж всієї лінії фронту складається враження, що Росія має техніку про запас, проте це не так. За інформацією Oryx, армія РФ втрачає в Україні кожного місяця щонайменше 500 танків та бойових машин. Тому залишки техніки мають надходити з російських запасів колишньої радянської техніки, яка залишилася ще з часів холодної війни. 

"Ці запаси за визначенням є обмеженими. І якщо нинішні темпи втрат збережуться, у Кремля можуть закінчитися танки і БМП в найближчі 18 місяців. Це пояснює, якщо не виправдовує, рішення якогось російського полковника посадити піхоту в квадроцикли з відкритим верхом і відправити їх у бій за останніми броньованими машинами свого полку", - підсумували у матеріалі. 

Як писав УНІАН, таку техніку російська армія почала отримувати ще восени минулого року. 

"Вперше ці китайські всюдиходи у районі передової були помічені у листопаді у ролі медичних евакуаційних машин, але, можливо, через складність управління все завершилось тим, що водій наїхав на своїх. А загалом Міноборони РФ замовило 2000 одиниць Desertcross 1000-3, що викликало обурення навіть у рядах рашистів", - зазначили у Defense Express.

Війна в Україні: останні новини

За останню добу ЗСУ знищили 1 070 російських окупантів. Загалом станом на 5 березня 2024 року було ліквідовано 419 020 загарбників. Крім того, українські війська знищили чимало ворожої техніки, серед якої танки, бронемашини та артилерійські системи. 

Водночас на Донеччині українські військові намагаються перешкодити просуванню армії РФ. Вони риють окопи та встановлюють ряди "зубів дракона", аби заблокувати наближення ворожих танків. 

"У нас немає запчастин. Нам потрібні менші машини, які менш помітні та які легше сховати під кронами дерев. Потрібні відбійні молотки, вантажівки з крановими стрілами, колісні машини, які можуть швидко пересуватися і ховатися від безпілотників, і роботи, здатні транспортувати будівельні матеріали на передову, щоб не ризикувати життями", – зазначив один із військових. 

Вас також можуть зацікавити новини: