Окупанти використовують на фронті китайські баггі / фото wikimedia.org

Російські окупанти не приховують застосування китайських баггі на фронті в Україні.

Про це повідомив експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рєпке, який згадував, що росіяни дедалі частіше застосовують на війні в Україні цивільні китайські гольфкари замість військових БТР чи БМП.

Експерт зазначив, що у ЗСУ немає снарядів, щоб знищувати такі баггі, а дронам-камікадзе важко ганятися за цими маленькими, швидкими і маневреними машинами.

Відео дня

Рєпке акцентував, що РФ не робить секрету із закупівель машин у Китаю. Ще в листопаді минулого року російський президент Володимир Путін відвідав штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону та ознайомився із закуповуваними мотовсюдиходами Desertcross 1000-3 китайської компанії AODES. Тоді ж росЗМІ повідомляли, що всього РФ закупила понад 2000 таких машин. Кожна коштує близько 16 000 євро. Один баггі може перевозити до семи чоловік.

Озброєння російських окупантів

Окупанти взяли на озброєння новий танк Т-14 "Армата", хоча на війну проти України його відправляти не будуть. Пропагандисти пояснюють це "високою вартістю" танка.

При цьому капітан 1 рангу запасу ВМС Андрій Риженнко звернув увагу на те, що окупанти давно не використовують під час атак по Україні ракети "Калібр" у великій кількості. Він не виключив, що у росіян проблеми зі збіркою, оскільки в них було багато імпортних елементів.

Вас також можуть зацікавити новини: