Україні потрібні винищувачі F-16, вважає Резніков / фото REUTERS

Міністр оборони України Олексій Резніков порівняв винищувачі F-16 та штурмовики А-10 Thunderbolt, вказавши на те, які з них більш підходять для відповіді на виклики, що стоять перед Україною.

"Україні потрібно посилювати протиповітряну оборону. А літак - це платформа, що є елементом в першу чергу ППО. Тому нам потрібні літаки, які здатні як елемент ППО побачити в повітрі ворожий літак і завдати удару, збити крилату/балістичну ракету і за необхідності завдати удару по наземних цілях (склади, командні пункти, скупчення техніки). Повинні бути у наявності запчастини, інженери, документація і місця зберігання", - заявив він в інтерв'ю Liga.net.

При цьому Резніков назвав А-10 Thunderbolt "важкою летючою фортецею, яка може "насипати" на танкові колони", але вони давно не ходять:

Відео дня

"Цей літак далеко не бачить і занадто повільний. Їх багато в США, але вони не воюють. Вони старі, у них немає запчастин, і обслуговувати їх неможливо. Я ці літаки обговорював ще в березні минулого року і отримав відповідь: "Не може ця повільна фортеця протистояти швидким літакам росіян".

Нагадаємо, виступав за надання Україні штурмової авіації (А-10 Thunderbolt) голова української розвідки Кирило Буданов.

Американські винищувачі F-16 для України - останні новини

Як писав УНІАН, нещодавно Комітет Палати представників США з питань збройних сил дійшов висновку, що відправка винищувачів F-16 "не буде мудрим використанням ресурсів", необхідних Україні для перемоги у війні з Росією.

Тим часом генерал-лейтенант Збройних сил США у відставці, екс-командувач військами США в Європі Бен Ходжес заявив, що українські Сили оборони наразі потребують зброї та боєприпасів до неї. За його словами, після обіцяних танків Leopard 2, зовсім не зайвими будуть і винищувачі F-16.