Стрєлков і Губарєв задумалися про проведення революції в Росії / колаж УНІАН

Один з колишніх ватажків "ДНР" Павло Губарєв тепер закликає до революції в Росії та фактично заявляє про те, що планує разом зі своїм соратником, терористом Ігорем Стрєлковим-Гіркіним, повалення російської влади. Нагадаємо, обидва вони нещодавно створили "Клуб розсерджених патріотів" (КРП).

На цей пост терориста Губарєва звернув увагу журналіст Денис Казанський і пояснив у своєму YouTube-каналі, що ж означає ця заява. Так, колишній "народний губернатор "ДНР" пригрозив поваленням влади у РФ в тому випадку, якщо ця влада укладе перемир'я з Україною або буде робити щось таке, що не сподобатися Губарєву й Гіркіну.

"У владі ж багато рвачів, покидьків і саботажників, налаштованих щодо національних інтересів вороже. Ми ж, своєю чергою, налаштовані до них вороже й навіть революційно", — пише Губарєв у своєму Телеграм-каналі.

Випад терориста Губарєва проти Кремля шокував навіть Гіркіна (фото, відео)

Ця його заява викликала скандал, путіністи сприйняли її як посягання на "найсвятіше" - на Путіна та на його оточення, зазначає журналіст Казанський.

Відхреститися від Губарєва і його слів поспішив й радикальний терорист Гіркін. Ось що написав Стрєлков у відповідь на слова екс-ватажка "ДНР": "Публікація є вираженням його (підкреслюю) особистої думки. Вона ніяк не узгоджувалася на загальних зборах або в нашому чаті... Як на мене, то твердження про можливість "революції знизу" - це ілюзія. Практично будь-яка революція починається з "верхівкового перевороту". Ніхто з членів КРП до "верхівки" не входить, зв'язками в ній не володіє і тому жодної (навіть теоретично) участі в старті майбутньої (вже майже точно) смути не візьми. У планах КРП "підготовка революції" не стоїть "від слова взагалі".

Випад терориста Губарєва проти Кремля шокував навіть Гіркіна (фото, відео)

Казанський висміяв реакцію Гіркіна, адже він зазвичай вирізняється досить радикальними заявами. "Мабуть, дуже не хоче на нари", - припустив журналіст. Він продовжив, що, цілком можливо, відомий своєю тупістю Губарєв "злив" все те, про що ці "розсерджені патріоти" спілкуються між собою на своїх зустрічах і зборах.

"Як ми бачимо, в Росії реально формується прошарок людей, які готові піднімати якесь повстання проти Путіна, якщо президент РФ укладе з Україною якесь перемир'я, яке їх не влаштує. Таким чином, ми бачимо, як проявляється сценарій можливої майбутньої громадянської війни в Росії... Фактично ці сили формують люди, які вже у 2014 році точно так само розпалювали війну на Сході України... Щось мені підказує, що вони зможуть це повторити", — підсумував Казанський.

"Клуб розсерджених патріотів" - що про нього відомо

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін, пропагандист Максим Калашников і сепаратист Павло Губарєв раніше заявили, що створили "Клуб розсерджених патріотів". Його метою, за їхніми словами, буде "запобігання капітуляції".

"Ми створюємо" Клуб розсерджених патріотів". Не побоюся цього сказати, що ми наближаємося до військової поразки", — заявляв Гіркін.

Вас також можуть зацікавити новини: