Загарбники на "голодному пайку", зазначили в ОП / фото УНІАН

Військові РФ вже приблизно три місяці на "голодному пайку", особливо мобілізовані.

Армія Росії просто голодує, розповів радник Офісу президента України Володимира Зеленського Олексій Арестович в інтерв'ю журналісту та засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

За його словами, окупантам видають продовольства 50-75% від норми, а декому і взагалі затримують видачу.

Відео дня

"Ви знаєте, що російські війська приблизно вже місяці три на голодному пайку? Особливо мобілізовані… Ну, жерти нічого фізично", - повідомив співрозмовник.

Арестович поділився, що на захоплених ворожих позиціях українські воїни знаходили морський недоторканний запас, наприклад, консервовану картоплю. Радник додав, що це дорогий продукт, яким мали б годувати лише членів екіпажів стратегічних підводних ракетоносців.

"…Якщо його почали давати цим - отже, вони розпочали вилучення стратегічних запасів. Вони з Білорусі дуже багато вилучають, починаючи від снарядів, техніки й закінчуючи формою та продовольством. Російська армія просто голодує", - заявив він.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України дізналося, що в Донецькій області окупанти зловживають алкоголем.

Мобілізація в РФ 2022 - це варто знати

Президент Росії Володимир Путін 21 вересня після низки провалів окупантів в Україні оголосив у своїй країні нібито часткову мобілізацію, однак повістки отримували не лише люди, які перебували в запасі.

Російська влада заявляла, що планує мобілізувати близько 300 тис. осіб. РФ почали масово покидати чоловіки.

Варто зазначити, що на Донбасі були запеклі бої, і вороги через великі втрати в захопленому Донецьку почали мобілізовувати навіть жінок.

Станом на 14 грудня загальні втрати Росії в Україні становлять близько 96 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: