У ГУР пояснили, навіщо Путін збільшив чисельність армії / фото ua.depositphotos.com

Президент Російської Федерації Володимир Путін збільшив чисельність армії. Він це зробив для збільшення числа "гарматного м'яса" в Україні і показати Заходу "міць".

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону.

За його словами, Путін намагається одночасно вирішити питання зі збільшенням кількості військовослужбовців, а також розширення вербувальних баз за рахунок більшого числа строковиків.

Відео дня

"Згідно із заявами Путіна, в Україні воюють тільки контрактники, але ми знаємо, що строковики знаходяться в БТГ, які розміщені біля нашого кордону, на території РФ", - вказав Скібіцький.

Крім того, він вважає, що таким чином Росія намагається показати Заходу готовність до можливого збройного конфлікту, потім що мільйон військовослужбовців в армії - це досить така потужна цифра. При цьому представник розвідки зазначив, що проти України на суші і в повітрі воюють близько 160 тисяч росіян.

"І це я не враховую Росгвардію, яка теж бере участь у бойових діях і забезпечує окупаційний режим на захоплених територіях", - пояснив розвідник.

У той же час він підкреслив, що зараз Кремль намагається мобілізувати близько 90 тисяч військовослужбовців, щоб збільшити мобілізаційні резерви, але це Росії все одно не допоможе.

"Час закінчується. Бліцкригу вони не отримали. Моральний стан їхніх військових, які зараз ведуть бойові дії, добровольців вступити до лав ЗС РФ все менше бажаючих. Крім того, пішла паніка і серед місцевого населення великих міст, тому що ніхто не хоче просто так йти служити, а тим більше йти на війну", - підсумував Скібіцький.

Як раніше повідомляв УНІАН, за даними Генерального штабу Збройних сил України, особовий склад противника деморалізований, що обумовлено постійним перенесенням термінів їх ротації і обманом з обіцяними виплатами. Це призводить до відмов окупантів від участі в бойових діях.

25 серпня російські ЗМІ повідомили, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців Збройних сил Росії

Вона буде збільшена з 1,9 мільйона до 2,04 мільйонів чоловік з 2023 року. Згідно з опублікованим в мережі документом, указ підписаний російським президентом сьогодні, 25 серпня. Він набуде чинності з 1 січня 2023 року

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 27 серпня, загальні бойові втрати російських окупантів з 24 лютого орієнтовно становлять 46,5 тисячі осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: