Дикий сказав, чи може Росія розпочати наступ на Харків / скріншот

Російсько-українська війна триває, і армія РФ продовжує тиснути на позиції Сил оборони на більшості ділянок на передовій. Чи може ворог відкрити новий фронт і розпочати наступ на Харків – в інтерв'ю NV розповів ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий.

"Я поки що такої загрози не бачу. Але ключове тут – "поки що". Я не вважаю, що вони цього не зроблять. Але в найближчі тижні чи навіть місяці, я не бачу достатнього ресурсу. Я просто не бачу, ким це робити. Адже навпроти Харківщини зосереджено 35 тисяч людей. Це не та кількість, з якою треба іти на Харків", – сказав Дикий.

Він також додав, що наявність у РФ 35 тисяч військових на цьому напрямку – це певна гарантія того, що Україна не буде розпочинати нові рейди на території РФ.

Відео дня

"Адже вже були рейди на Бєлгородщину, Курщину, Брянщину. А нещодавно ще й додалася заява Кемерона про відсутність заборони бити по території РФ. Тож наразі це більше схоже на оборону Бєлгорода. Якби була цифра в 135 тисяч – інша історія, це було б схоже на ударне угруповування для атаки на велике місто", – сказав Дикий.

Загалом же, на думку експерта, для РФ наразі немає сенсу відкривати новий фронт на полі бою, оскільки вона має успіхи у Донецькій області.

"У них триває наступ на теперішньому фронті. У них немає сенсу розпорошувати сили на відкриття нових фронтів, коли не вирішені ключові задачі на цьому. І коли є шанс вирішити ці ключові задачі. У них зараз великі успіхи на Покровському напрямку, для них є сенс ці успіхи реалізовувати. І, скоріше за все, битва за Покровськ от-от почнеться", – пояснив Дикий.

Наступ РФ: що кажуть експерти

На думку військового експерта Олега Жданова, РФ наразі стягує війська на прикордонні території задля завдання відволікаючих ударів по позиціях Сил оборони України.

Натомість інший військовий експерт – Михайло Самусь стверджує, що росіяни наразі намагаються захопити якомога більше територій до прибуття американської допомоги. На його думку, коли Сили оборони отримають вдосталь озброєння, наступ РФ припиниться.

Вас також можуть зацікавити новини: