У Курську та Брянську області прибувають військові ешелони / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Росія посилює своє угруповання військ на півночі (на Сіверському і Слобожанському напрямках) перед початком великого наступу на сході, розповів військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, в Курську і Брянську області прибувають військові ешелони.

"Кількість перекинутих військ доволі невелика - у межах 3,5 тисяч. Перекидається кілька батальйонів, кілька артилерійських дивізіонів. Загалом угруповання військ на Сіверському і Слобожанському напрямках може налічувати близько 48-49 тисяч військовослужбовців від кордону Білорусі до кордону з Луганською областю. Імовірно перегрупування вони можуть закінчити до 9-10 травня", - зазначив експерт.

Відео дня

Жданов припустив, що паралельно з початком основного наступу РФ на сході України (найімовірніше, на Авдіївському та Бахмутському напрямках) для відволікання уваги будуть проводитися атаки кордону Сумської, Чернігівської або Харківської областей.

"Де саме - сказати важко. Подивимося, куди росіяни будуть перекидати батальйони... Друга половина травня буде набагато складнішою, тому що зараз іде перегрупування. Причому РФ навіть із лінії фронту на деяких напрямках знімає батальйони", - додав він.

Водночас Жданов додав, що перегрупування військ РФ відбувається і вздовж лінії фронту між Лиманським, Куп'янським, Бахмутським, Авдіївським, Новопавлівським, Оріхівським напрямками: "Є інформація, що, можливо, РФ зніме частину підрозділів із Херсонського напрямку".

Новий наступ Росії - заява Зеленського

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попередив, що найближчими місяцями почнеться великий наступ Росії. Йшлося про кінець травня або червень.

"До нас потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію... Я кажу, що нам потрібна допомога зараз", - акцентував Зеленський.

Вас також можуть зацікавити новини: