Україна очікує на новий пакет допомоги від США / фото US Army

Військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник розповів про надходження до України допомоги, оголошеної напередодні Сполученими Штатами Америки.

"Буквально за кілька днів частина артилерійських боєприпасів може надійти до лінії фронту, в розпорядження ЗСУ. Якщо розуміємо, що основну масу передадуть залізницею, а один 50-ти тонний вагон може брати на борт до 500 снарядів, то це справді дуже серйозне підсилення", - сказав він у ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, важливо, що американці зуміли підняти рівень виробництва 155-мм снарядів приблизно до 60 тис. на місяць. Черник нагадав, що на початок війни вони виробляли їх всього 12-13 тис. на місяць. 

Відео дня

"Розуміємо, що на сьогоднішній день "війна артилерії" і далі залишається основною. Також є унікальний момент в законотворчому процесі США. Зокрема, ракети ATACMS прописали у законі, і вони мають бути передані до України. Питання лише їхньої кількості. Звісно, кілька десятків це дуже добре. Ми повторимо щось таке, як було у Джанкої минулого тижня. Але нам потрібно кілька сотень, а бажано 1,5 тис. На складах в американців вони є", - додав він.

США схвалили допомогу Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня у Вашингтоні остаточно схвалили допомогу Україні - документ підписав американський президент Джо Байден.

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що підписаний Байденом пакет допомоги для України включає ракети ATACMS, артилерію, протитанкову зброю, ракети для HIMARS та ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: