Експерт назвав ключові чинники, які впливають на закінчення війни / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Шанси того, що війна в Україні закінчиться до літа 2023 року, є достатньо високими. Таку думку висловив політтехнолог та публіцист Михайло Шейтельман, назвавши основні фактори, які на це впливають. 

"Імовірність того, що війна закінчиться до літа, велика. Бо війна – це не тільки логістична та військова подія, але і політична, і економічна. І ось багато чинників почали різко спрацьовувати", – пояснив експерт в ефірі Апостроф TV.

Експерт згадав і про прискорення міжнародної підтримки. Він прогнозує, що в подальшому Захід також не буде проти ударів по російській території.

Відео дня

"Від танків до літаків пройде місяць. А якщо до літаків місяць, то за два тижні давайте нам "Томагавки", будемо по Владивостоку та інших містах бити. І ми до цього прийдемо. Якщо наша війна триватиме настільки, що ми вийдемо хоча б на 40 км до своїх кордонів, а росіяни вже зі своєї території стрілятимуть артилерією, тоді Захід скаже: "Давайте, стріляйте туди". Це зараз вони кажуть, що не можна, а коли це стане життєво важливим для самої війни, вони проти не будуть", – додав Шейтельман.

На думку політолога, в Росії йде політична деградація, і російський диктатор Володимир Путін вже явно втрачає вплив. Також у РФ триває економічна деградація: в січні країна-агресор заробила 19 млрд доларів, а витратила 44 млрд доларів. 

"А це тільки за місяць, і ось це десь має прорватися. Ось я сумніваюся, що наша війна закінчуватиметься, як Друга світова, там йшли до останньої точки. А ось у Першій світовій ніхто не доходив до Рейхстагу, а війна закінчилася, Німеччина відступила і віддала всі окуповані території. Тобто нам потрібен прорив у російській політиці, чи економіці, чи на фронті, від якого все це почне сипатися. Ось ця вся структура вже розсипчаста, а не така, якою була рік тому", – резюмував Шейтельман.

Коли закінчиться війна: прогнози

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що гаряча фаза війни в Україні може закінчитися вже до осені, якщо всі обставини складуться найбільш вдалим чином. На його думку, раніше озвучені прогнози, що ЗСУ можуть вийти на кордони 1991 року до літа, зараз вже не актуальні.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може перемогти у війні з РФ вже у цьому році за умови, якщо українці зберігатимуть єдність. Він відкинув твердження щодо необов’язковості перемоги України чи допустимості часткової перемоги.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко припускає, що звільнення всіх окупованих територій України продовжиться і після 2023 року. За його словами, протягом декількох місяців цього року можуть бути звільнені ті землі, які росіяни захопили після 24 лютого 2022 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: