Окупований південь потерпає від нестачі їжі / фото ua.depositphotos.com

На окупованих територіях Херсонщини почалися проблеми з їжею. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"В більшості населених пунктів тимчасово окупованих територій Херсонської області спостерігається кризова суспільно-економічна ситуація", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що найскладніша ситуація склалася в Новотроїцькому районі – на південному сході регіону. За даними ЦНС, там у всіх населених пунктах спостерігається дефіцит товарів першої необхідності і навіть продуктів харчування.

Відео дня

Ситуація на окупованому півдні

Несприятлива дощова погода, яка була однією з основних причин затримки українського контрнаступу, змінюється посухою на півдні. The Washington Post з посиланням на дослідників і військових експертів пише про те, що погодне вікно для масштабних операцій ЗСУ відкрилося.

Російські окупанти в українському Криму продовжують промивати мізки дітям. У середині травня росіяни провели заходи "військово-патріотичного виховання" для школярів на захопленому півострові. За даними Центру національного спротиву, з цією метою окупанти залучили найманців "приватної військової кампанії "Левадія". Дітей навчали стрільбі з автоматичної зброї та наданню першої медичної допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини: