Окупанти можуть готувати наступ на Горлівському напрямку, каже військовий Євген Ієвлєв / фото wikimedia.org

Найближчим часом російські окупаційні війська можуть готувати наступ на Горлівському напрямку. Там значно підвищилася активність ворога в плані аеророзвідки. 

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів військовослужбовець Збройних сил України Євген Ієвлєв. За його словами, українські захисники перебувають "в готовності номер один".

"Ми бачимо над собою дуже багато літальних апаратів, таких як "Орлан". Деякі апарати, напевно, не дуже доцільно називати. Це свідчить саме про те, що найближчим часом, ворог може готувати наступ. Тому ми всю ніч перебували на позиціях в готовності номер один, і цю готовність досі не знято", – сказав Ієвлєв.

Відео дня

Військовий додав, що Сили оборони за допомогою аеророзвідки намагаються зазирнути якнайглибше в тил ворога, щоб побачити скупчення техніки. Проте зараз жодних позиційних штурмів і просувань росіян на Горлівському напрямку немає.

"Отже, із свідчень, предметно те, що ворог суттєво збільшив присутність своєї аеророздвіки над нами. Але ніяких позиційних просувань на цій ділянці фронту ворог немає. Позиційних штурмів противник за останню добу не здійснював", – резюмував Ієвлєв.

Загроза нового наступу РФ: інші новини

Вже кілька тижнів точаться розмови про майбутній наступ РФ. Президент України Володимир Зеленський говорив, що він може початися вже найближчими місяцями.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозує, що Росія посилить наступальні дії наприкінці весни – на початку літа, насамперед під Донецьком. Він визнав, що ситуація на передовій доволі складна, але зауважив, що вона під контролем.

Голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко також вважає, що головною метою літнього наступу РФ може бути Донбас. Проте, за його словами, все може змінитися. Тимочко каже, що зараз ворог також може розглядати окупацію Харківщини, проте на це у нього немає ресурсу. 

Вас також можуть зацікавити новини: