Генштаб повідомив про ситуацію на фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Бахмутському на Авдіївському напрямках фронту війни в Україні російські війська основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

"У прикордонних районах Брянської та Курської областей противник продовжує утримувати окремі підрозділи своїх військ", - додали у Генштабі.

Відео дня

Також повідомляється, що російські окупанти на Криворізькому та Херсонському напрямках створюють ешелоновану систему оборони, удосконалюють фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, не припиняють обстрілювати з артилерії позиції українських військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро.

На Бахмутському на Авдіївському напрямках супротивник основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій, а на Новопавлівському напрямку веде активну оборону на захоплених рубежах.

Окупанти обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обʼєкти в районах 21 населеного пункту, серед них - Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Водяне, Вугледар, Соледар, Майорськ, Мар’їнка та Первомайське Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог обороняється і здійснив обстріли позицій Сил оборони України з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Також від артилерійського вогню противника постраждали райони 9 населених пунктів.

Втрати Росії в Україні

Як повідомляючи Генштаб ЗСУ, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого орієнтовно склали близько 84 тисяч 600 осіб.

Крім того, РФ втратила 2 892 танки (6 за минулу добу), 5 822 бойові броньовані машини (5 за добу), 1 870 артилерійських систем (2 за добу), 393 реактивні системи залпового вогню, 209 засобів протиповітряної оборони, 278 літаків, 261 вертоліт.