Район Сватове тепер, ймовірно, є більш вразливим оперативним флангом російських військ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська стають більш вразливими у районі Сватового Луганської області. Але командування хоче зберегти контроль над містом.

Як йдеться у даних розвідки Міноборони Британії, протягом останніх семи днів навколо Сватового тривають інтенсивні артилерійські перестрілки. Як і на інших ділянках фронту, російські війська продовжують будувати оборонні позиції, які, ймовірно, частково укомплектовані погано навченими мобілізованими.

"Завдяки тому, що південно-західна лінія фронту Росії тепер більше захищена вздовж східного берега річки Дніпро, район Сватове тепер, ймовірно, є більш вразливим оперативним флангом російських військ", - наголошують у розвідці.

Відео дня

Британські розвідники наголошують, що російське командування, швидше за все, розглядатиме збереження контролю над Сватовим як політичний пріоритет, оскільки воно є достатньо великим містом у Луганській області.

При цьому командирам, за даними розвідки, досить важко підтримувати оборону Сватового. Російські війська також намагаються забезпечити ресурсами наступальні операції південніше Донецька.

Розвідка додає, що як оборонна, так і наступальна спроможність Росії продовжують стримуватися через гострий брак боєприпасів і кваліфікованого персоналу.

Війна в Україні: ситуація на сході

На сході України тривають важкі бої. Російські окупанти перекинули підкріплення з Харківщини і Херсонщини. 

Як повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, росіяни дійсно встигли стягнути резерви та підготуватися до оборони. Тому українські воїни стрімко, але обережно просуваються на Сватівському напрямку Луганської області. Російські солдати масово гинуть, їхні тіла ніхто не евакуйовує.

За даними аналітиків ISW, на лінії Сватове-Кремінна тривають активні бойові дії. Проте, погіршення погодних умов впливає на розвиток ситуації на фронті. 

Вас також можуть зацікавити новини: