Гуменюк розкрила деталі знищення катера з окупантами / скріншот

Українські захисники знищили катер росіян на півдні України. Окупанти намагалися висадитися в північно-західній частині Чорного моря.

"Наше угруповання, до складу якого входить угруповання Військово-Морських сил, відпрацювало по цьому катеру. Було продемонстровано суспільству, як це працює. Такого типу плавзасобу росіяни використовують не дуже часто, але такий потрапив у наше поле зору і був відправлений за "Москвою" - курсом російського військового корабля", - розповіла керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

За її словами, катер був цивільний, але російські військові "віджимають" в українців такі плавзасоби і намагаються їх використовувати в своїх цілях.

Відео дня

"Оскільки лівобережжя в нашій зоні відповідальності для них - найгарячіший напрямок, і є особливості географії, як острови і протоки. Ротацію особового складу вони здійснюють за допомогою таких човнів. Ми намагаємося їх ретельно відстежувати і щоразу відправляти на дно", - підсумувала Гуменюк.

Знищення катера з окупантами - що відомо 

Військово-Морських сил ЗС України 3 вересня повідомили, що українські захисники знищили в Чорному морі катер типу КС-701 "Тунець". Ворог зазнав втрат у кількості шістьох ліквідованих та двох поранених окупантів.

Він став 19 плавзасобом російських військових, який знищили з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: