ЗСУ відбили наступ росіян на кількох напрямках / фото УНІАН

Сили оборони України відбили наступ російських окупантів у напрямках населених пунктів Соледар, Весела Долина, Бахмут та Кодема.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України в Facebook.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору Білорусі.

Відео дня

На Сіверському напрямку противник зі ствольної артилерії обстрілював території біля Янжулівки Чернігівської області та Старикового і Вільної Слободи Сумської області.

"На Харківському напрямку із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії ворог здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Уди, Слатине, Світличне, Байрак, Перемога, Кутузівка, Чепіль, Гусарівка, Руські Тишки та Залиман", - констатували у Генштабі.

На Слов'янському напрямку зафіксовано артилерійський вогневий вплив неподалік Довгенького, Норцівки, Червоного, Сулигівки, Рідного, Адамівки та Слов'янська.

"Окупанти намагалися покращити тактичне положення у напрямках Богородичного та Долини, успіху не мали, відійшли", - сказано у повідомленні.

На Краматорському напрямку тривають ворожі обстріли з наявних артилерійських систем по районах Григорівки, Івано-Дар'ївки та Тетянівки. Противник застосував авіацію для ударів неподалік Григорівки та Тетянівки.

"Спроба просування у напрямку населеного пункту Івано-Дар'ївка завершилась для окупантів провалом - втратами та втечею", - повідомили у Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Весела Долина, Майорськ, Торецьк, Бахмут та Кодема. Біля двох останніх також зафіксовано удари російської авіації.

"Сили оборони України відбили наступ ворога у напрямках населених пунктів Соледар, Весела Долина, Бахмут та Кодема", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 29 серпня ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Вас також можуть зацікавити новини: