ЗСУ готуються звільнити Крим / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Прогнози про звільнення тимчасово окупованого Росією Криму до Різдва експерти сприймають скептично.

Коментуючи підготовку у Великій Британії українського спецназу для відповідної військової операції, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що найбільш оптимальний варіант для України - не штурм, а ізоляція півострова, що займе більше часу.

"Ми неодноразово бачили, що на постійній основі там (у Великій Британії - УНІАН) перебуває певна кількість наших військових, які готуються до звільнення території України. Однак, говорити відразу про те, що це станеться до Різдва, ні. Я вважаю, що у цілому звільнення півострова Крим відбуватиметься не за допомогою якоїсь десантної операції, застосування таких ось штурмових елементів, а за допомогою ізоляції", - сказав він.

Генерал-майор Служби безпеки України, екс-заступник голови СБУ Віктор Ягун різко розкритикував припущення, що Крим реально звільнити до Різдва:

"Треба розуміти реалії військових операцій. Якщо ми хочемо угробити всю армію, напевно, так... Сконцентруємо весь удар на Чонгар, і підемо ... Хтось проб'ється, хтось не проб'ється. Сенс? Стоїть питання, щоб зберегти людей".

Український спецназ готують для деокупації Криму - що повідомлялося

Нагадаємо, днями стало відомо, що британські війська готують елітну українську бригаду спецпризначенців, щоб вивести російські війська з ладу та деокупувати Крим до Різдва

Повідомлялося, що понад 2000 солдатів прибули до віддаленого району Дартмура для участі у спеціальних навчаннях. Саме ці бійці нібито сформують вістря атаки під час вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: