Росія скидає на українські міста фугасні бомби, які не є високоточними / фото ua.depositphotos.com

Російська авіація використовує для ударів по Україні некеровані фугасні авіабомби. Вони не є високоточними і летять туди, "куди вітер занесе". 

Про це розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт Владислав Селезньов. Він наголосив, що у Росії немає технологій, щоб перетворити некеровані фугасні бомби на керовані. Однак вони все одно несуть смерть і руйнування. 

"ФАБ – це фугасні вільнопадаючі бомби, які летять туди, куди їх вітер занесе. І під масою своєї ваги вони падають на якісь території. Вони не є високоточною зброєю і обсяг руйнувань, який вони несуть, залежить від бойової частини. Вони можуть бути і 250 кг, і 500 кг, і близько 1 тис. кг, і 1,5 тис. кг, і навіть 3 тис. кг бойової частини. Їх росіяни активно використовували під час постійних бомбардувань міста-фортеці Маріуполя. Фактично за допомогою цих фугасних авіабомб було знищено наше приморське місто", – зазначив експерт. 

Відео дня

Росіяни використовують для ударів по Україні і керовані авіабомби. Однак, як пояснив Селезньов, в цьому питанні є певна плутанина. За його словами, РФ технологічно не здатна перетворити фугасні бомби на кориговані боєприпаси. 

"Апгрейд цих авіабомб росіяни роблять лише за рахунок установки додаткових підкрилок, які збільшують плануючу площу, що дозволяє цим авіабомбам переміщатися на більшу відстань, ніж вони змогли це робити, падаючи вільно. Тому я б не став говорити про те, що ці авіабомби є високоточними, здатними кардинально змінити ситуацію на полі бою. Те, що вони здатні долати великі відстані з моменту пуску, дозволяє російський пілотам літаків, які здійснюють пуски цих керованих авіабомб, з великих відстаней від лінії зіткнення, створити умови для своєї безпеки", – додав він.

Селезньов наголосив, що такі бомби не потрапляють в зону дії українських систем протиповітряної оборони.

Як РФ модернізує свою зброю

Російські ЗМІ повідомляють, що нові російські літаки Су-57 були посилені дронами. Безпілотники будуть закріплені на зовнішній підвісці і у внутрішньофюзеляжному відсіку. Відзначається, що дрони будуть виконані в декількох варіантах: ударні, розвідувальні або для ведення радіоелектронної боротьби.

Крім того, Росія обтяжує танки Т-62 тоннами додаткової броні. Через перевантаження і без того повільна техніка стає ще повільніше. Кремль почав відновлювати старі Т-62 минулого року. Це обумовлено тим, що втрати окупаційних військ РФ у сучасних танках перевищили 1000 машин.

Вас також можуть зацікавити новини: