У РФ заявили, що оснастили Су-57 міні-дронами / фото Міноборони РФ

РосЗМІ з посиланням на "джерела" оголосили, що нові винищувачі РФ Су-57 отримали невеликі безпілотники, які будуть закріплені на зовнішній підвісці і у внутрішньофюзеляжному відсіку.

Повідомляється, що БПЛА матимуть різне призначення, тобто вони виконані у декількох варіантах: ударні, розвідувальні або для ведення радіоелектронної боротьби (РЕБ).

"Планується, що винищувач буде запускати відразу кілька дронів і здійснювати управління цією групою безпілотників", - повідомили пропагандисти.

Відео дня

Росіяни погрожують, що десяток таких БПЛА дозволять їхнім винищувачам проривати протиповітряну оборону (ППО) шляхом перевантаження інформаційних каналів і завдяки ударам по системах ЗРК.

Відомо, що вперше про створення міні-дронів для Су-57 було заявлено ще у 2021 році. Повідомлялося, що для управління безпілотників допрацьовували бортове обладнання та програмне забезпечення винищувача.

Чи з'являться на фронті в Україні російські винищувачі Су-57 - що повідомлялося

Нагадаємо, як писаний УНІАН, нові російські винищувачі Су-57 і Су-75 навряд чи колись з'являться на фронті в Україні. Таку думку висловлював військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков.

За його словами, з виробництвом Су-57 у росіян серйозні проблеми: "Він проектувався із західними комплектуючими військового рівня, експорт яких був припинений після анексії Криму. Проект забуксував та не був реалізований в тому вигляді, як його планували".

Вас також можуть зацікавити новини: