Секретна база гелікоптерів / скріншот

Журналісти 1+1 побували на секретній базі українських гвинтокрилів десь на східному фронті нашої країни та поспілкувалися з пілотом ударного гелікоптера Мі-24 Денисом.

Як йдеться в сюжеті ТСН, пілот щойно повернувся з бойового завдання та похвалився журналістам, що всі цілі було вражено.

Денис ділиться, що якщо порівнювати початок повномасштабної війни та сьогодення, то українські пілоти змінили тактику, але її суть він розкривати не став. Він літає на "повітряному танку" - Мі-24, якого він називає "худим", "барабаном" та "собакою".

"Є легкий холод по шкірі, тремтіння, але коли в тебе вже запущено двигун, це все йде геть. Коли ти прилітаєш, виходиш, кабіну зачинив, лише через хвилин 15-20 починаєш розуміти, що могло трапитися", - каже Денис.

За словами пілота, така техніка не має можливості побачити ракети противника, які летять в її напрямку.

"Дениса називають "Мисливцем". Він у перші дні повномасштабної війни 24/7 на Мі-24 полював на ворожі колони росіян, які сунули на Україну звідусіль, й знищував їх", - йдеться в сюжеті.

Денис каже, що ЗСУ критично не вистачає новітнішої бойової авіації, адже вона є у Заходу. "Нам би вона не завадила. Ми б її протестували боєм. Рекламу б також зробили", - каже він.

Передача Україні Мі-24

Раніше Північна Македонія заявила, що готова передати Україні 12 гелікоптерів Мі-24. Ухвалення такого рішення не вплине на боєготовність Збройних Сил Північної Македонії. 

З 12 штурмових Мі-24 і 4 багатоцільових гелікоптерів Мі-8/17, які має Північна Македонія, її Збройні сили використовують лише по дві машини кожного типу.

Льотчик-інструктор Роман Світан заявляв, що ескадрилья Мі-24, яку Україні передасть Північна Македонія, - це великий плюс для посилення наступальних можливостей ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: