REUTERS

Китай ніколи не стане робити спроби підірвати існуючий міжнародний порядок. Про це заявив голова країни Сі Цзіньпін на офіційній церемонії відкриття Азіатського економічного форуму Боао.

Читайте такожСі Цзіньпіна переобрали на посаду глави Китаю

«Незалежно від того, яких успіхів досягне Китай у своєму розвитку, він ніколи не стане погрожувати кому-небудь у спробі підірвати існуючу міжнародну систему або розширити зону свого впливу. Китай, як ніколи, буде захищати глобальний мир, а також робити внесок у його процвітання і підтримувати міжнародний порядок»,- підкреслив глава держави.

Відео дня

Також китайський лідер розповів про намір КНР нарощувати імпорт. Він зазначив, що Китай не женеться за позитивним торговельним балансом. «Внутрішній попит є основною рушійною силою економічного розвитку Китаю, а також залишається обов'язковою вимогою для задоволення щодня зростаючих потреб народу для кращого життя»,- сказав Сі Цзіньпін.

При цьому Китай у цьому році вживатиме значних заходів з розширення доступу іноземних інвестицій на свій ринок, передає слова Сі Цзіньпіна Reuters. Зокрема, зміни торкнуться сфери послуг, "особливо у фінансовому секторі".

«Ми продовжимо покращувати ситуацію в нашій країні шляхом реформ і перетворень, зробимо рішучі кроки у сфері інновацій та розвитку, розширимо рамки відкритості і кооперації, і, нарешті, будемо співпрацювати з іншим світом, роблячи внесок у розвиток всього людства»,- резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, місяць тому торговельну війну Китаю фактично оголосили США. КНР завдала удару, заявивши про намір ввести імпортні тарифи на сотню американських товарів, включаючи соєві боби.