REUTERS

У Сенаті Сполучених Штатів Америки (верхня палата Конгресу) заявили, що працюють над розробкою комплексного законодавчого акту, який має посилити тиск на Росію та розширити можливості уряду США з метою реагування на дії Кремля.

Про це йдеться у спільній заяві сенаторів Ліндсі Грема (Республіканська партія) та Боба Менендеса (Демократична партія), розміщеній на сайті Комітету із закордонних справ Сенату США.

Читайте такожКонгрес США продовжив заборону на військове співробітництво з Росією

Відео дня

"Ми повністю віданні меті, аби добитися збереження активної ролі Конгресу як у протидії Росії, так і у забезпеченні вжиття законодавчою гілкою влади необхідних заходів для захисту США і наших союзників. Саме тому у найближчі дні ми представимо комплексний законодавчий акт з метою забезпечення обов'язковості запровадження санкцій відповідно до закону "Протидія супротивникам Америки через санкції» (CAATSA), одночасно вводячи додаткові санкції, щоби гарантувати максимальний тиск на кампанію Кремля проти нашої демократії та міжнародного порядку, заснованого на правилах", - наголосили сенатори Грем та Менендес.

Вони сподіваються, що інші колеги з обох партій підтримають їхню ініціативу.

Також зазначається, що новий законодавчий акт передбачатиме посилення санкцій в енергетичному та фінансовому секторах РФ, посилення санкцій проти російських олігархів і напівдержавних структур, а також запровадження санкцій щодо російського державного боргу.

Крім того, проект закону передбачає введення секторальних санкцій проти російських організацій, які діють у кіберпросторі.

У документі передбачається створення Національного центру США з метою реагування на російські загрози.

Також буде додано пункт, що необхідне схвалення Сенату у разі прийняття рішення про вихід США із НАТО.

Разом з тим, передбачається зміцнити зусилля з протидії російській дезінформаційній кампанії та гібридним загрозам.

Сенатори пропонують створити в Державному департаменті США координаційний офіс з питань санкцій.