Ілюстрація / REUTERS

Російський пропагандистський телеканал Russia Today (RT) з 2014 року заплатив членам парламенту Великої Британії не менше 93 700 фунтів стерлінгів за участь у його ефірах.

Про це йдеться в доповіді "У чиїх інтересах?", опублікованому організацією Transparency International (TI), передає dw.com.

Автори проаналізували документи Палати громад парламенту Великої Британії.

Відео дня

Читайте такожКонгрес США залишив російських пропагандистів телеканалу RT без акредитації

За даними експертів TI, з 2010 по 2017 роки понад 160 британських політиків і чиновників з'являлися в ефірі RT 381 раз. Крім того, двоє колишніх членів парламенту, чиї гонорари не включені в зазначену суму, вели власні ток-шоу.

Експерти Transparency International вказують на необхідність збереження незалежності парламенту, захист його принциповості та підвищення прозорості.

"Спроби допомогти розвитку демократії за кордоном у підсумку будуть зведені нанівець, якщо ті, хто обраний представляти нас, працюють в інтересах режимів, які прагнуть підірвати демократію", - підкреслюють автори доповіді.

RT працює у Великій Британії з 2011 року. Британський медіарегулятор Ofcom неодноразово звинувачував телеканал у порушенні кодексу мовлення. Зокрема, у квітні Ofcom відкрив сім розслідувань щодо RT за підозрою у необ'єктивності через висвітлення отруєння Сергія і Юлії Скрипаль в Солсбері. Телеканалу загрожував відгук ліцензії на мовлення у Великій Британії, проте в травні Ofcom оголосив, що Russia Today зможе продовжити роботу в країні.