REUTERS


Про це йдеться у заяві державного секретаря США Джона Керрі, розповсюдженій у зв`язку з новими Мінськими домовленостями, передає власний кореспондент УНІАН.

”США судитимуть щодо зобов`язань Росії та сепаратистів за їхніми діями, а не словами. Як ми вже давно сказали, США готові подумати щодо зняття санкцій з Росії, коли будуть повністю виконані Мінські домовленості від вересня 2014 року та нові домовленості. Це включає повне припинення вогню, вивід всіх іноземних військ та обладнання з України, повне відновлення українського контролю за міжнародним кордоном та звільнення всіх заручників”, - заявив він.

Читайте такожМЗС Франції: Угода щодо "Містралів" залишається призупиненою

Відео дня

Крім того, державний секретар наголосив, що США спільно з європейськими союзниками, готові допомогти Україні в повному відновленні українського суверенітету.

Керрі привітав досягнуті у Мінську нові домовленості. ”Перше випробування цих домовленостей та перспектива повного вирішення - це імплементація припинення вогню та відвід важкого озброєння всіма сторонами - Україною, сепаратистами та Росією”, - переконаний він.

Крім того, державний секретар вважає, що Росія та сепаратисти повинні негайно припинити атаки на Дебальцеве та інші українські міста.