Ілюстрація REUTERS

В Алжирі під час акцій протестів проти намірів чинного президента Абдельазіза Бутефліки балотуватися на п'ятий термін постраждали майже 200 осіб.

Читайте такожУ Франції "жовті жилети" знову вийшли на акції протесту

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інформацію міністерства охорони здоров'я Алжиру.

Відео дня

Зазначається, що під час масових акцій протесту, які відбулися в п'ятницю, 1 березня, були травмовані 183 особи, одна з них померла від серцевого нападу.

Акції протесту в Алжирі тривають близько тижня, але масові демонстрації відбулися в п'ятницю, коли на вулиці міст вийшли десятки тисяч мешканців.

Ілюстрація REUTERS

Досі акції протесту відбувалися здебільшого мирно, втім, в столиці країни між демонстрантами та поліцією сталися зіткнення біля президентського палацу.

Сьогодні в місті Алжирі спостерігається спокійна ситуація, демонстрації відбулися в Беджає, на півночі країни.

Абдельазіз Бутефліка, якому 2 березня виповнилося 82 роки, обирався на пост президента вже чотири рази поспіль та очолює Алжир з 1999 року. У 2013 році він пережив інсульт, після чого дуже рідко з'являється на публіці.

Чергові президентські вибори в Алжирі мають відбутися 18 квітня 2019 року. Рішення Бутефліки брати участь в перегонах викликало невдоволення багатьох алжирців, які вважають, що стан здоров'я не дозволяє політику й надалі керувати країною.