У минулому році влада звернулися до провайдерів з проханням обмежити доступ до соцмереж під час іспитів \ vk.com/vkfsto

Влада Алжиру відключає інтернет по всій країні на час шкільних іспитів. Таким чином вона сподівається не допустити списування відповідей.

Читайте такожІнтернет не буде колишнім: Євросоюз може заборонити меми

Доступ до інтернету, в тому числі і з мобільного зв'язку, буде відключатися через годину після початку кожного випускного іспиту в середніх школах, щоб учні не могли підглядати відповіді і не могли повідомляти іншим про питання, передає Бі-бі-сі.

Рішення про відключення інтернету ухвалено після того, як в 2016 році екзаменаційні питання з'явилися в мережі під час самих іспитів і навіть до їх початку.

У минулому році влада звернулася до провайдерів з проханням обмежити доступ до соцмереж під час екзаменаційного періоду, але цього виявилося недостатньо.

Міністр освіти Алжиру Нурія Бенгабрит сказала в інтерв'ю газеті "Аннахар", що "Фейсбук" буде заблоковано по всій країні на весь період іспитів.

За її словами, хоча влада і не хотіла вживати подібних заходів, вона не могла пасивно спостерігати за тим, як інформація про екзаменаційні питаннях просочується в інтернет.

Крім того, всі пристрої з доступом до інтернету, які належать як учням, так і викладачам, заборонено вносити до 2 тис. залів, де проходять іспити. При вході в кожну встановлені металошукачі.

Нурія Бенгабрит також сказала, що в друкарнях, де роздруковуються екзаменаційні бюлетені, встановлені глушники мобільних телефонів і камери спостереження.

До 25 червня іспити в Алжирі складатимуть понад 700 тис. школярів. Результати будуть оголошені після 22 липня.