Джуліан Ассанж / REUTERS

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж перебуває у в'язниці суворого режиму Белмарш на південному сході Лондона.

Читайте такожЕквадор позбавив засновника WikiLeaks Ассанжа громадянства

Як повідомляє Bloomberg, товариш Ассанжа розповів, що засновника WikiLeaks відправили туди після розгляду справи в суді, передає kommersant.

Відео дня

Наголошується, що раніше в'язницю Белмарш називали «британським Гуантанамо». В ній містилися найбільш небезпечні злочинці, в числі яких, підозрювані в тероризмі. Зараз в Белмарші знаходяться злочинці як з низьким рівнем ризику, так і ті, що вважаються у Великобританії найбільш небезпечними. Також у в'язниці є невелике число ув'язнених, які потребують особливих заходів управління через публічність, уточнює агентство.

Деякі ув'язнені утримуються в спеціальному блоці, в якому, як зазначено в торішньому звіті інспекторів в'язниці, умови утримання «надзвичайно клаустрофобні». В якому блоці міститься Джуліан Ассанж, агентство не повідомило. Його адвокати оперативно прокоментувати ситуацію не змогли. Представники Міністерства юстиції та прокуратури відмовилися від коментарів.

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня поліцейські затримали Джуліана Ассанжа в Лондоні після того, як Еквадор позбавив його дипломатичного притулку. Ассанж сховався в посольстві Еквадору з серпня 2012 року. У притулку йому відмовили через «неодноразові порушення міжнародних конвенцій і протоколу», - пояснив еквадорський президент Ленін Моренно.