Ілюстрація REUTERS

Під час оголошеного до 22 жовтня режиму припинення вогню Туреччина та курдські формування у Сирії звинувачують один одного в його порушенні.

Читайте також"Це самооборона": в Туреччині пояснили причину військової операції у Сирії

За даними міністерства оборони Туреччини, у неділю, 20 жовтня, біля міста Тель-Аб'яд загинув один турецький військовий та ще один дістав поранення. Анкара звинувачує в атаці курдські "Загони народної самооборони" (YPG), передає “Німецька хвиля”.

Відео дня

Турецькі військові відбили наступ та залишаються прихильними режиму припинення вогню, зазначили в міноборони Туреччини.

Перед цим Туреччина закликала США використати свій вплив для забезпечення виведення курдських формувань з півночі Сирії. Анкара та курдські загони обвинуватили один одного у порушенні режиму припинення вогню.

Як повідомлялось, 17 жовтня після тривалих переговорів віце-президента США Майка Пенса з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом Анкара повідомила про призупинення наступальної операції проти сирійських курдів у північно-східній частині Сирії, яка триває з 9 жовтня. Планується, що перемир'я триватиме 120 годин, щоб дати можливість сирійським курдам безпечно відступити зі своїх позицій на відстань 32 кілометрів від сирійського-турецького кордону.

За словами міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, унаслідок цього відступу курдів має утворитися так звана "зона безпеки". Ця буферна зона перебуватиме під контролем турецьких збройних сил. Водночас глава турецького МЗС дав зрозуміти, що наразі йдеться лише про призупинення операції, а не про цілковите припинення вогню.