Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп оголосив дату і місце підписання першої фази торговельної угоди між Сполученими Штатами Америки і Китаєм.

Читайте такожТрамп звинуватив Іран у нападі на посольство США в Іраку

За його словами, церемонія підписання відбудеться 15 січня в Білому домі.

Відео дня

«Будуть присутні торговельні представники Китаю високого рівня», – додав він у твітері.

Трамп також заявив, що пізніше, без уточнення дати, він поїде до Пекіну, щоб почати переговори про другу фазу торговельної угоди.

Як нагадує “Радіо Свобода”, після того, як попередні торговельні переговори між США й Китаєм зірвалися, президент США 2018 року запровадив митні тарифи на китайські товари на суму в мільярди доларів; Китай відповів тарифами на американські товари. 2019 року США запровадили дальші тарифні обмеження, що викликало побоювання про можливість того, що розгортання торговельної війни може спричинити всесвітню економічну рецесію.

Але в жовтні адміністрація Трампа скасувала плановане було нове підвищення чинних тарифів, а у грудні запровадження нових тарифів завдяки поступові в переговорах про першу фазу нової торговельної угоди з Китаєм.

Дональд Трамп іще під час передвиборчої кампанії 2016 року зробив одним із її пріоритетів обіцянку змінити торговельні угоди США з іншими країнами. Наступного, 2020 року він буде змагатися за переобрання.