REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров’я радить країнам, які послаблюють карантинні обмеження, зачекати не менш ніж два тижні перед наступним послабленням, щоб оцінити вплив таких змін.

Про це йдеться у заяві ВООЗ, передає Reuters.

Читайте такожДанія першою в Європі відновлює роботу шкіл і дитсадків

У заяві, зокрема, йдеться про те, що світ перебуває на «поворотному етапі» пандемії, і що «швидкість, масштаб і справедливість повинні бути нашими керівними принципами» під час ухвалення рішень про заходи, необхідні для запобігання COVID-19.

Кожна країна повинна ухвалити комплексні заходи з охорони здоров’я з метою запобігати подальшому поширенню вірусу та зупинити зростання кількості інфікованих.

Деякі з країн, найбільш постраждалих від вірусу, на сьогодні розглядають можливість зняття обмежень і повернення до нормального життя. Але всі кроки треба ухвалювати поступово, з часом, аби оцінити їхній вплив, пояснюють у ВООЗ.

«В ідеалі між кожною фазою переходу має бути щонайменше два тижні (що відповідає інкубаційному періоду COVID-19), щоб зрозуміти ризик нових спалахів й адекватно зреагувати», – уточнюють у заяві.

Як повідомляв УНІАН, США тимчасово припиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.