facebook.com/maria.lirain

Учасниць Pussy Riot Марію Альохіну і Ольгу Борисову затримали в Якутську на наступний день після акції на підтримку українського режисера Олега Сенцова біля виправної колонії №1. Про це «Медиазоне» розповіла сама Альохіна.

Альохіну і Борисову відвезли у відділ поліції за підозрою у вчиненні адміністративного правопорушення — проведення несанкціонованої акції.

Читайте такожФігуранту "справи Сенцова" Чирнію примусово надали російське громадянство – адвокат

Вчора Pussy Riot провели акцію на мосту через озеро Сайсари в Якутську неподалік від ВК-1, де знаходиться Олег Сенцов, розгорнули великий плакат з написом Free Sentsov. «Справа Сенцова і Кольченко — одна з головних і ключових політичних справ в історії нашої країни», — пояснювала Альохіна.

Як повідомляв УНІАН, українського режисера Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали.

В грудні 2014 року в Генпрокуратурі Росії заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами РФ, оскільки після анексії півострова вони не висловлювали бажання зберегти інше громадянство. Міністерство юстиції України звернулося із запитом до Росії про передачу Сенцова і Кольченка як громадян України, проте Росія відмовила у їх екстрадиції.