Помер син колишнього китайського лідера Мао Цзедуна Мао Аньцин. Як повідомляє інформаційне агентство China News Service, Мао Аньцин помер напередодні. Йому було 84 роки.

Мао Аньцин ніколи не брав участі в політичному житті Китаю. Він страждав від серйозного психологічного розладу і, за деякими даними, провів велику частину свого життя в психіатричних лікарнях.

Мао Аньцин був другим сином від першого шлюбу Мао Цзедуна. Його мати Ян Канхуей була арештована і розстріляна через сім років після його народження, в 1930 році. Ань-цина та його старшого брата Ань-іна за кілька років відправили до Парижа, а звідти до Москви. У роки війни брати були в Червоній Армії - старший у званні лейтенанта в 1943-45 рр. перебував у розпорядженні 2-го Білоруського фронту; молодший - працював на лісозаготівлях бійцем протипожежної дружини. До Китаю вони повернулися 1947 року.

Відео дня

Прізвище і ім`я Мао Аньцин, згідно з китайської традицією, складається з трьох ієрогліфів: перший – це прізвище батька, яке передається поколіннями (Мао); другий ієрогліф означає покоління - в роду люди одного покоління мають один ієрогліф, за яким визначається їх взаємовідносини (Ань); третій ієрогліф свій індивідуальний.