На саміті «Східного партнерства» 29-30 вересня у Варшаві польська влада планує запропонувати ініціативу, що сприятиме реалізації реформ в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Міколай ДОВГЕЛЕВИЧ на конференції, присвяченій польським пріоритетам на час головування в ЄС.

Заступник глави МЗС не уточнив, про яку ініціативу йдеться, зауваживши лише, що вона стосується «європейських амбіцій України і Молдови, що допоможе країнам здійснювати реформи».

Відео дня

М.ДОВГЕЛЕВИЧ також відзначив прогрес у переговорах між Україною та Євросоюзом щодо підписання угоди про асоціацію й створення зони вільної торгівлі, висловивши сподівання, що переговори вдасться завершити до 2012 року.

Водночас він звернув увагу, що європейські політики стежать за судовими процесами над українськими опозиціонерами. “Україна і ЄС повинні сповідувати спільні цінності не лише в економічній сфері, але й у питаннях демократії”, - зауважив М.ДОВГЕЛЕВИЧ.

Він також запевнив, що Київ та Кишинів можуть розраховувати на допомогу Польщі у лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Як повідомляв УНІАН, глава МЗС Польщі Радослав СІКОРСЬКИЙ минулого тижня заявив про намір польської влади на саміті «Східного партнерства» у вересні добиватися для України певної перспективи членства в ЄС.