Джо Байден не визнає Росію країною-спонсором тероризму / фото REUTERS

США не визнають Росію країною-спонсором тероризму через "особливі відносини" з Китаєм та Індією, двома найбільшими державами зі зростаючими економіками.

Таку думку висловив радник Офісу президента України Олексій Арестович у бесіді з російським правозахисником Марком Фейгіним.

"Статус держави-спонсора тероризму – це повне припинення економічної діяльності, яка поставила б в Індії кілька сотень мільйонів людей на межу виживання. Індія сприйняла б таку політику вкрай глибоко недружньою. У тому числі і Китай", – зазначив він.

Арестович впевнений, що США не підуть на такий крок не тому, що не вважають Росію країною-спонсором тероризму:

"Американці добре рахують, вони зважили "за" і " проти". Це тільки у нас є окремі товариші, які дуже люблять посваритися з усіма і відразу... Це не від великого розуму і від відсутності відповідальності, тому що люди, які знаходяться не на державному рівні, можуть собі дозволити поненавидіти всмак... Байден не може собі такого дозволити".

Нагадаємо, раніше в Білому домі заявили, що США не вважають ефективною пропозицію України внести Росію в американський список країн-спонсорів тероризму.

Вас також можуть зацікавити новини: